MEB Ortak Sınav

Ara

Ortak sınavlar, ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yürütülecek. Bakanlığımızca ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezimizce hazırlanan sorular, okullara teslim edilecek ve sınav, okulda öğretmenler tarafından yapılacak. Sınav evrakı, il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek.

Ortak sınavlar ölçme değerlendirme ilkelerine göre ve kazanımları ölçen sorulardan oluşacak. Zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak ve öğrencilerin değerlendirilmesinde kullanılacak. Eksik öğrenme görülen konu ve kazanımlar için ders içinde telafi değerlendirmeleri yapılacak ancak gerek ülke geneli gerek il ve ilçe geneli ortak sınavlarda öğrencilerin sıralanması, okulların karşılaştırılması gibi uygulamalardan kaçınılacak.